Monday, July 2, 2012

Menghitung Hari Hari

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang .

Assalamualaikum pembaca sekeliann . Eseehh formal giteww kan? Hehe .
Actually saya baru balik dari kelas . Well best ? ermm tipu lah kalau saya cakap best tu . Haha tapi tu kan kewajiban kita as a human being an an an ?? 

Yelahh , saya pon perasan jugak . sejak masuk KML ni kerap pulak saya menghitung hari nak balik Lawas . Ye laahh dah berapa minggu tak balik mesti lah rindu kann ??  Rindukan babu n bapa di kampungg sanaa~ 
Adik-adik kat rumah pn saya rindu jugak . termasuk lah c Chuming (eida) serta c kakak (Miss.B) iteww . Heheh happy saya ada keluarga macam ni . Seronok tauu . Soo meh lahh join family member kitorangg . ada 5 lagi kosong tauu . 3laki n 2pempuan . Hahaha

*google image*

Tadi baru sembang n babu , tanya lah balik ni nanti nak naik apeww ? Hehe well babu cakap naik lah express . Kalau tak pon naik lah SPEEDboat . WWahhh lajuu tuu~ Tadi babu ada gak tanya DUIT yayasan sarawak dah dapat ? , WHAT??! Haha saya pon lupa saya ada apply duit tu . Hehe kalau di campur duit YS n Elaun kml ni maka berbahagialah saya $___$ . Hoho

Kesian lah kat saya ni , dah hujung bulan pun dah takde duit . Hari ni kitew pose sunat & ganti (nak dekat puasa ramadhan baru nak ganti) Haha , biasa leteww tak pernah habis habis nak isi perutt . Hehehe. 

Okey lahhh kitew nak rest kejap before nak mandi . Nak ready untuk berbuka ! Heheh

Wasalam. 

Wednesday, June 20, 2012




Assalamualaikum .
Entry kali ni nak share ni saja sebenarnya sebab dah lama tak update blog ni .
(okey lah dari takde)



*ambil dari facebook*


Hehe, sebenarnya entry saya ni tak ada kaitan pun dengan gambar kat atas tu . Saya saja saja jea letak sebab nak share pasal 'CARA MELAMAR PEREMPUAN' mana lah tahu kan ada En.Cinta kita tu singgah singgah blog ni , tu yang sengaja letak tu.

Minggu ni dah minggu ke 3 lah saya dalam KML dah . Tak rasa pun cepat masa berlalu kan .?? Huhu

Pasal pelajaran saya ? Ouhh okey lahh Quiz memang banyak dapat markah rendah . Tak tahu lah kenapa *dah lah UPS dah dekat* tapi tak apa mungkin masih kejutan budaya belajar kat sini lah tuu kan *sedapkan hati sendiri* HEHE

Actually , ada sikit lah rasa menyesal sebab tak buat rayuan kat UPU hari tu. Yelahh saya mana tahu boleh buat rayuan ,kalau tak boleh saya blahhh dari sini . HOHO . cian kat sayaa ~

Semalam gaduh ngan 'dia' huhh~ dia tak pujuk pon . Sedih kan?? HOHO . Malam ni saya ada Quiz Akaun kat DK5 . Hahah tapi saya dengan seronoknya masih duduk depan laptop buat benda ni . Hehe . *dah belajar tadi kat kelas* Hehe . Saya bukan malas sangat cuma tak rajin sangat.

END

Friday, June 8, 2012

First Kuliah.

Hehehe , ketawa dulu baru menulis . 


Ohjeayyyhh ! Maka bermula lah agenda saya di KML ni yang tercinta . Iaitu apabila kuliah pada 4June2012 telah bermula dan jadualnya begitu padat sangat sekali . 

Untuk makluman semua yang membaca entry saya yang sangat daif dan melalaikan ni . Hehe tiap tiap hari , saya ulangg ..tiap tiap hari saya bangun awal semata mata untuk ambik tempat duduk dalam dewan kuliah . 

Memang lah kena cepat. Dewan kuliah tu kecil saja kalau di bandingkan dengan jumlah kami yang ramai ni . hahah . Bayang kan lah hari FIRST lagi dah tak ada tempat duduk , dapat pun kat hujunggg yang meja pun dah tak ada . Tak ke sedihh tu nak belajar ?? Walhal (sehhh) dah masuk kuliah pukul 6.45 (kuliah startpukul 7pagi) tapi tetap terpaksa berebut tempat duduk. 

Tu belum cakap yang dalam kelas Tutorial (saya kelas A2T20 tauu ) , lepas jea habis kuliah semua berebut nak masuk kelas tutorial . Kalau lambat terpaksa lah ambik kerusi dari bilik sebelah . Tak pun kongsi meja dengan rakan rakan (mana selesa kan ?? ) haha tapi tu lah . Adab belajar mesti bersabar lah . Nama pun menuntut ilmu . Mesti lah bersabar kan ?? Hehe . Itu saja lah Entry saya hari ni . malas nak tulis dahh . Hahah 

*no photo , malas nak cari card reader